top of page
Etsi
  • Elina and Johanna

Life in Four Elements - Neljä Elementtiä TRAILER

Life in Four Elements - Neljä Elementtiä Trailer.

Film by Natalie Halla, by Matila Röhr Productions

Press release below - in Finnish.

We had a first screening on Saturday at DocPoint Film Festival here in Helsinki and on the 17th of March it will be in movie theatres. Very exciting.

Järven tarina –elokuvan tekijöiltä uusi dokumenttielokuva elokuvateattereihin 17.3.2017

NELJÄ ELEMENTTIÄ – maa, vesi, ilma, tuli saa ensiesityksensä DocPoint –festivaaleilla 28.1.2017

Lähes 190 000 katsojaa keränneen Järven tarina -elokuvan tekijätiimi on saanut valmiiksi uuden dokumenttielokuvan. Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli saa ensiesityksensä DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla Helsingissä 28.1.2017. Dokumentti tulee elokuvateattereihin kautta maan 17.3. 2017. Katso elokuvan traileri tästä: https://www.youtube.com/watch?v=QUFbb7g1rLg

Useita laadukkaita ja katsojamenestykseksi nousseita luontoaiheisia elokuvia tuottaneen MRP Matila Röhr Productionsin dokumenttielokuva Neljä Elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli on matka neljään klassiseen elementtiin elokuvan neljän päähenkilön kautta. Elokuvan päähenkilöt edustavat jokainen omaa elementtiään ja ovat omien elementtiensä intohimoisimpia kokijoita. Suomalaisella vapaasukeltaja Johanna Nordbladilla on hallussaan maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla. Itävaltalainen geologi Georg Zagler on kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa. Tuli-elementtiä edustaa espanjalainen katastrofialueiden pelastus- ja palomies Pako Rivas. Itävaltalainen base-hyppääjä ja varjoliitäjä Philipp Halla edustaa ilmaa. Näille ihmisille äärimmäiset olosuhteet ovat arkipäivän työmaa. Ihmisten pelastaminen tulipaloista, maanjäristyksistä tai muista luonnonkatastrofeista on kutsumusammatti, jolla on elämää suurempi merkitys. Elokuvan neljän päähenkilön unohtumattomat tarinat kertovat ystävyydestä ja unelmista, syntymästä ja kuolemasta. Ihmisistä äärimmäisten kokemusten ja suoritusten takana.

Neljä Elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli vie katsojat klassisten elementtien kautta äärimmäisten kokemusten kulissien taakse. Seuraamme näiden elementtien intohimoisimpien kokijoiden elämää oman elementtinsä sisällä ja sen ulkopuolella. Jokainen päähenkilöistä on omassa elementissään maailman parhaimmistoa ja heidän arkensa on äärimmäisistä tilanteista selviytymistä. Elokuva ei ole extreme-seikkailu vaan vielä suurempi seikkailu päähenkilöiden elämään, intohimoihin, pelkoihin, rakkauteen ja menettämiseen. Jalustalle nostettujen patsaiden takana on ihminen.

Dokumentin on ohjannut palkittu itävaltalaisohjaaja Natalie Halla ja elokuvan äärimmäisen kauniista kuvauksesta vastaa Teemu Liakka, jonka käden jälkeä on voinut aiemmin ihailla mm. Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi dokumentiksi nousseessa Järven tarinassa (2016) sekä norjalaiselokuvissa Pioneer – sukellus meren syvyyksiin (2013) ja Norjan Oscar-ehdokkaanakin olleessa The Wave (2015) –katastrofielokuvassa. Dokumentin musiikin on säveltänyt vain viisitoistavuotias musiikin ihmelapsi Michael Andreas Haeringer.

Ohjaaja Natalie Halla: ”Elokuvani ei ole kertomus extreme-lajeista. Päähenkilöni ovat kaikki maailman parhaita omalla alallaan ja siksi elokuvassa on väistämättä mukana paljon extreme-lajeille ominaisia tilanteita kuten vapaasukellusta jään alla tai base-hyppyjä maailman vaarallisimmista paikoista. Ammatikseen äärimmäisissä olosuhteissa pelastustyötä tekevien päähenkilöiden mukana kuvaamme myös maanalaista pelastustyötä, maanjäristyksen raivausta ja tulipaloja. Tällä elokuvalla haluan kertoa siitä merkillisestä rakkaus – viha –suhteesta, joka päähenkilöillämme on omaan elementtiinsä sekä ihmiskohtaloista, jotka on kirjoitettu sellaisella kielellä että sen ymmärtäminen on tavalliselle ihmiselle vaikeaa. Haluan kertoa hyvin henkilökohtaisen ja inhimillisen tarinan päähenkilöistämme, jotka kaikki ovat harrastuksen tai työn kautta joskus ylittäneet sellaisen rajan, että heidän koko elämänsä on muuttunut.”

Elokuvan päähenkilöt:

Vesi / Johanna Nordblad, suomalainen vapaasukeltaja, taiteilija ja graafikko. Maailman parhaita naisvapaasukeltajia, jolla myös maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla.

Tuli / Pako Rivas, espanjalainen pelastus- ja palomies, joka toimii vapaaehtoisena pelastajana katastrofialueilla sekä mm. Välimerellä pakolaisia avustavana pelastajana.

Ilma / Philipp Halla, itävaltalainen base-hyppääjä, speed gliding specialisti sekä keksijä/yrittäjä.

Maa / Georg Zagler, itävaltalainen geologi ja luolatutkija sekä luolapelastaja. Kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa.

Elokuvan tekijät

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Natalie Halla

Kuvaaja Teemu Liakka

Leikkaaja Benjamin Mercer

Säveltäjä Michael Andreas Haeringer

Lisäsävellykset Panu Aaltio

Äänisuunnittelijat Juha Hakanen ja Benjamin Mercer

Tuottaja Marko Röhr

Kertoja Turkka Mastomäki

Kesto 73 min, -K7-

Traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=QUFbb7g1rLg

Linkit:

Kuvaaja Teemu Liakka: http://www.liakka.net/

Ohjaaja Natalie Halla http://www.nataliehalla.com/

Säveltäjä Michael Haeringer: http://www.michael-andreas-pianist.com/mah/index.html

Musiikin tuotanto Panu Aaltio : http://www.panuaaltio.com/

Vapaasukeltaja Johanna Nordblad: http://www.johannanordblad.com/

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page